VVD: Amsterdam gaat A’veen volgen met Airbnb-beleid

Na D66 zoekt nu ook de lokale fractie van de VVD de publiciteit rond de overlast van Airbnb.  Met een meldplicht en maximaal 30 dagen per jaar wil Amstelveen de overlast beperken.

Op dit moment is Airbnb in Amstelveen op grond van het bestemmingsplan niet toegestaan. Het collegevoorstel maakt vakantieverhuur straks mogelijk, maar wel onder beperkende voorwaarden. Daarmee komt het college tegemoet aan de eerder geuite wens van de VVD. Volgens raadslid Feenstra zijn de argumenten hiervoor zeer valide, namelijk beperking van de overlast en commercieel misbruik van schaarse woonruimte tegengaan’

Vorige week werd in de raadscommissie voor Ruimte, Wonen en Natuur de zorg geuit dat Amstelveen met dit beleid te veel zou afwijken van buurgemeente Amsterdam. Niet terecht zegt raadslid Feenstra: “In Amsterdam geldt nu nog een maximum van 60 dagen per jaar, maar in navolging van Amstelveen willen de meeste politieke partijen ook daar deze termijn tot 30 dagen beperken’.

Als het voorstel wordt aangenomen moet het de komende tijd zorgvuldig door het college verder worden uitgewerkt, vindt de VVD.