Yvette van Boven komt naar Amstelveen

Yvette van Boven bekend van het VPRO programma ‘Koken met Van Boven’ komt naar Amstelveen. Op zaterdag 16 december vertelt ze over haar kerstkookboek ‘Home Sweet Home Xmas’ bij de Bibliotheek Stadsplein en Boekhandel Venstra.

Van Boven (1968) kwam op haar tiende met haar ouders vanuit Ierland naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek Home Made dat in 2010 verscheen . De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en zelfs Kookboek van het Jaar. Daarna verscheen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013), Home Baked (2014). Dit jaar keerde ze terug naar haar geboorteland met haar laatste kookboek Home sweet Home – nieuw Iers comfort food. Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteert Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 en 2017 heeft het programma een vervolg gekregen. Naast Van Bovens activiteiten bij de televisie verschijnt er wekelijks een column van haar in de Libelle en de Volkskrant.

Zaterdag 16 december kunt u haar tussen 13-15 uur in Amstelveen ontmoeten. Na een korte gesprek en vragen in de Bibliotheek Stadsplein, gaat het programma bij Venstra door voor een proeverij en signeren. Gratis, maar reserveren gewenst via Bibliotheek Amstelland.