20.000 euro voor gouden tip Coldcase-zaak Van der Hooplaan

De moord op de zestigjarige Amstelvener  Anton van Tienhoven staat op de nieuwe zogenoemde Cold Case-kalender 2018. De kalender wordt verspreid bij gevangenissen en  bij de reclassering. De politie en familieleden hopen dat de moord uit 2004 nu eindelijk kan worden opgelost.

Familieleden van Anton van Tienhoven deden 25 november 2004 een vreselijke ontdekking. In zijn woning aan de Van der Hooplaan vonden ze zijn levenloze lichaam. De man was met geweld om het leven gebracht, bleek uit onderzoek.

De zestigarige Van Tienhoven woonde ongeveer dertig  jaar aan de Van der Hooplaan. Het is onduidelijk wat er zich op 25 november 2004 in de woning van het slachtoffer heeft afgespeeld. Getuigen hebben het slachtoffer voor het laatst in leven gezien op woensdag 24 november 2004, tussen 20.00-20.30 uur.

Hij liep toen in de Van der Hooplaan richting het centrum van Amstelveen. Sinds het overlijden van zijn vrouw ongeveer een jaar daarvoor leidde hij met zijn hond een teruggetrokken leven. Hij had alleen nog regelmatig contact met zijn familie en met buurtbewoners. Het is bekend dat Van Tienhoven werd bedreigd door een ex-buurman. Dat conflict liep hoog op en deze man is in 2003 uit zijn woning aan de Van der Hooplaan gezet.

De politie is nog steeds op zoek naar de tip die deze moord kan oplossen. De tip die leidt naar de dader wordt beloond met 20.000 euro.