Amstelrenners van WTC de Amstel hebben succesvolle winter

Eind januari gaat voor de wielrenners de blik langzamerhand weer richting het wegseizoen en wordt de “wielerwinter” afgesloten. De afgelopen weken hebben de wielrenners van WTC de Amstel met verschillende successen op de wielerbaan en in het veld een ongekend goed winterseizoen gehad. Op de verschillende nationale kampioenschappen werden door meerdere renners medailles en titels behaald.

Op de baan werden op de verschillende medailles behaald waaronder twee nationale titels.Vooral Enzo Leijnse was succesvol. De jonge Amstelvener won bij de Junioren het onderdeel Scratch en behaalde zilver op zowel het Omnium  als op de Puntenkoers. Op dat laatste onderdeel had Leijnse wellicht ook de titel kunnen pakken, maar in het tactisch steekspel ging zijn clubgenoot Niall Tilli er in de laatste sprint met het rood wit blauw vandoor. Twee Amstelrenners met een rood wit blauwe trui, een mooie oogst. Daarnaast behaalde baansprinter op de krachtonderdelen Keirin en Sprint ook het zilver bij de Junioren wat het totaal aan baanmedailles op zes zette.

In het veld bezorgde de jeugdige Michiel Mouris de wielerclub de eerste cross medaille uit de geschiedenis. Op het NK voor de Jeugd in Hoogeveen reed Mouris naar een prachtige derde plaats en kreeg hij het brons om gehangen. In eerdere jaren waren enkele Amstelrenners wel dicht bij het podium, maar top-3 lukte niet eerder. In Hoogeveen reden in verschillende andere categorieën ook Mees van Duren, Jelle Boonstra en Julian Vergouw. Zij kwamen net buiten de top-20 terecht.  In Surhuisterveen hadden de senioren een week eerder hun NK veldrijden. Marcel Witte reed in de Mastersklasse naar de 9e plaats, terwijl zijn clubgenoten Michael Breedt en Patrick Molenaars 12e en 13e werden. Bij de Junioren reed de sterke Owen Geleijn naar de 12e positie, terwijl clubgenote Rosan Koper bij de dames Junioren 14e werd.

Vanaf februari gaat de focus traditioneel weer naar de weg. Binnenkort beginnen de eerste trainingskoersen op de weg. Dat wegseizoen ziet er met de goede winter in het achterhoofd veelbelovend uit.