Amstelveen beste Noord-Hollandse fietsstad

Amstelveen is de beste Noord-Hollandse fietsstad van 2018. Dit is de uitkomst van de verkiezing Fietsstad 2018 van de Fietsersbond. Landelijk is Amstelveen op plaats 13 geëindigd.

De verkiezing Fietsstad 2018 wordt georganiseerd om gemeenten te bewegen het fietsklimaat in de gemeente te verbeteren en om gemeenten die wel een goed fietsklimaat hebben te belonen. In het onderzoek wordt gebruik gemaakt van de uitkomsten van een publieksenquete maar ook van objectieve data zoals de hoeveelheid fietspaden naast 50-kilometerwegen.

Landelijk gezien is Houten de beste Fietsstad. De top-5 wordt verder aangevuld door Veenendaal, Zoetermeer, Winterswijk en Etten-Leur. Amstelveen is als beste Noord-Hollandse gemeente op een landelijke 13e plaats geëindigd. Aalsmeer en Uithoorn zijn niet in de top-100 geëindigd.

Binnen de enquête scoort Amstelveen binnen alle categorieën hoger dan het landelijk gemiddelde. Vooral in de enquête uitgevraagde categorieën 8-80 en netwerk wordt hoog gescoord. Ook op de stedelijke dichtheid en rotondes wordt hoog gescoord. Al met al kan er gezegd worden dat Amstelveen een prettige gemeente is om te fietsen, met voldoende vrijliggende fietspaden die de fietsveiligheid verhogen.