Amstelveen Live: kans op terugkeer Midzomernachtmarkt

Amstelveen Live was afgelopen vrijdag te gast in Winkelcentrum Westwijk. Ernst Jan Wilhelmis ontving daar wijkcoach Hugo van der Kooij, wijkagent Simone Seegers en wijkbewoners René Guezen & Myriam in ’t Veen.

Een groot deel van het gesprek ging over de veiligheid in de door (auto-)inbraken geplaagde Westwijk. Maar Hugo van der Kooij kwam ook nog met een primeurtje. Op het ogenblik wordt er door de winkeliersvereniging aan gedacht om de Midzomernachtmarkt te laten terugkeren. Dit fameuze evenement groeide in de jaren negentig en ’00 uit tot een publiekstrekker van formaat. Uiteindelijk ging de markt aan z’n eigen succes ten onder en rezen de kosten de pan uit. Ook de gemeente had hier een belangrijk aandeel door de leges bijvoorbeeld te vertienvoudigen,