Amstelveense leerlingen vragen Arjen Lubach hemd van lijf

Op maandag 22 januari waren Arjen Lubach en Igmar Felicia te gast tijdens de vierde editie van ‘Amstelveen Ontvangt’. Dit evenement is één van de actiepunten uit de gemeentelijke onderwijsagenda. Door het uitnodigen van bijzondere sprekers is het de bedoeling leerlingen te inspireren en informeren over hun toekomstmogelijkheden.

De leerlingen van het Keizer Karel College en het MBO College Amstelland waren deze keer te gast in de Schouwburg Amstelveen bij. Een ‘college tour’ setting vormde het decor. De radiodeejay Igmar Felicia van Qmusic interviewde Arjen Lubach en vroeg hem het hemd van het lijf. Door het toegooien van een ‘balmicrofoon’ mochten leerlingen ook hun eigen vragen stellen aan de presentator van Zondag met Lubach.

Wethouder onderwijs Maaike Veeningen(D66): “Het was ook deze editie weer een mooie bijeenkomst. Er was veel ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen. Hoewel de vragen zeer divers waren en liepen uiteen van heel persoonlijk tot politiek, Arjen Lubach gaf steeds weer een gevat en eerlijk antwoord. Misschien wel het belangrijkste dat hij mee gaf: kies een richting waar je passie ligt, anders hou je het niet vol! Een terecht advies, dat mee helpt om leerlingen kritisch over hun eigen toekomst te laten nadenken.”