Amstelveense moslimgemeenschap ruimt vuurwerk op

Terwijl half Nederland nog sliep, ging een groep moslims op nieuwjaarsdag (1 januari 2018) in alle vroegte de straat op om vuurwerk op te ruimen. Het ging om leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Amstelveen.
Ruim twintig jaar geleden nam de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap (oudste moslimgemeenschap van Nederland) het initiatief om tijdens nieuwjaarsdag de straat op te gaan om vuurwerkafval op te ruimen. Om 9 uur werd gestart met ruimen van vuurwerk afval in Westwijkplein, Wijkcentrum Westend Amstelveen met vijf leden van lokale gemeenschap.
De leerstellingen van de islam onderwijzen moslims om dienstbaar te zijn in de samenleving. De schoonmaakactie is één van de vele acties die de gemeenschap houdt door het jaar heen als een gebaar van nabuurschap en dienstbaarheid. Het nieuwe jaar beginnen met een goede daad!