App met info voor omwonenden Schiphol gelanceerd

Ben je altijd al benieuwd geweest welke landingsbanen er wanneer worden gebruikt op Schiphol en wil je graag weten welke vliegtuigen er over jouw huis vliegen? Dan kan je je hart ophalen. Sinds kort is het namelijk mogelijk om dit allemaal te volgen via een speciale app genaamd OmgevingsInfoSchiphol.

Maandag werd de app gelanceerd door Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Met de app kunnen omwonenden van Schiphol informatie over het actuele vliegverkeer rondom schiphol raadplegen. De app bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kan je zien welke landingsbanen op welk moment worden ingezet en waarom.

Ook kan men informatie opvragen over het vliegverkeer op een specifieke locatie, zoals de eigen woonplek. Daarnaast is het ook mogelijk om het aantal vliegtuigen dat dagelijks ‘overvliegt’ en de gemiddelde vlieghoogte te vinden.

De app is tot stand gekomen door samenwerking tussen bewoners, bestuurders, de luchtvaartsector en het Rijk in de Omgevingsraad Schiphol. Het is het resultaat van de afspraak tussen deze partijen om informatievoorziening en dienstverlening voor omwonenden van Schiphol te bundelen en samen te brengen op één plek.

Foto: Omgevingsraad Schiphol