Barokopera Amsterdam speelt King Arthur in schouwburg Amstelveen

Na internationale tournees brengt Barokopera Amsterdam King Arthur van Henry Purcell naar Amstelveen. Op 7 februari spelen zij het verhaal over de meest legendarische koning in de Grote Zaal van de schouwburg.

Barokopera Amsterdam geeft vorm aan voorstellingen die voortkomen uit haar eigenzinnige visie op authentiek muziektheater. De producties richten zich op een breed theater- en muziek liefhebbend publiek. Binnen het 17e, 18e en 19e eeuwse muziektheater wordt oude muziek met eigentijds theater verenigd.

Henry Purcell was een componist afkomstig uit Groot Brittannië. In 1692 componeerde hij King Arthur ter ere van de Nederlandse stadhouder Willem II die later met Mary Stuart II in het huwelijk zou treden en eveneens de nieuwe koning van Engeland zou worden. Het libretto raakt de kern van de King Arthur-mythe en heeft brandend actuele thema’s als het verenigen van een verdeeld volk. Precies eenzelfde thema waar Willem III tegenaan liep.

Regisseur Sybrand van der Werf en muzikaal leidster Frederique Chauvet kozen voor een moderne vorm van ‘episch’ of transparant theater wat een oor-en oogstrelende voorstelling oplevert. De heroïsche passages, de grappige Shakespeareaanse scènes maar vooral de liefde voeren de boventoon in deze hernieuwde versie van King Arthur. Kaartverkoop en meer informatie vindt u op www.schouwburgamstelveen.nl

De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten kun je bestellen via de website: https://schouwburgamstelveen.nl/