Burgemeester Uithoorn Dagmar Oudshoorn maakt overstap naar politie

Dagmar Oudshoorn, burgemeester van Uithoorn,  volgt Hanneke Ekelmans op als hoofd Operatiën van de Eenheid Amsterdam. 1 maart 2018 is haar eerste werkdag

“Het kwam op mijn pad,” vertelt Dagmar, “en ik wist eigenlijk meteen: dit wil ik doen.”

“In mijn jaren als burgemeester van Uithoorn is mijn respect voor de politie en affiniteit met haar vele taken en uitdagingen enorm gegroeid. Voor mij betekent het een geweldige eer om voor deze eenheid en het korps als geheel mijn regionale netwerk, mijn bestuurlijke kennis en kunde en mijn levenservaring in te mogen zetten.”

Oudshoorn vervolgt: “Dat  betekent niet dat het afscheid mij niet zwaar valt. Bijna acht jaar mocht ik burgermoeder zijn van Uithoorn. De inwoners van Uithoorn en de Kwakel heb ik in mijn hart gesloten. Hun vermogen om met elkaar iets nieuws neer te zetten, de betrokkenheid met elkaar en met het reilen en zeilen van de gemeente, maakte het werken in deze gemeente tot een unieke periode die ik nooit had willen missen. Met pijn in mijn hart zeg ik hier gedag, maar als geïnteresseerde inwoner blijf ik Uithoorn en de Kwakel natuurlijk wel op de voet volgen.”