Eindejaarscafé Luid Uit brengt 1755 euro op voor BoodschappenPlusBus

Het Eindejaarscafé Luid Uit dat door RTVA eind vorig jaar van 27 tot en met 30 december in de Annakerk werd gehouden heeft een bedrag van 1755 euro  opgeleverd.

RTVA-eindredacteur Ernst Jan Wilhelmis is tevreden, ondanks dat het bedrag lager is dan eerder gehouden Serious Kerst-acties. “Daarbij konden we geheel meeliften op de landelijk actie van Serious Request. Deze keer is er bewust gekozen om alles in eigen hand te houden en een intiemere setting dan een glazen huis te realiseren. Daarin zijn we goed geslaagd en de reacties waren dan ook louter positief. Ik zie dat als pure winst.”

Een fors deel van het ingezamelde geld komt op conto van RTVA-verslaggeefster Iris de Rooij. Wilhelmis: “Dat heeft ze echt fantastisch gedaan. Zo ging ze koken bij diverse Amstelveners en heeft  ook meegedraaid bij een aantal Amstelveense bedrijven. Dit leverde een mooi bedrag op. Overigens verdienen alle vrijwilligers een dikke pluim. Vier dagen live televisie maken met minimale middelen is ons toch weer gelukt. Daar mogen we trots op zijn.”

Wilhelmis prijst ook de samenwerking met Radio Aalsmeer. “Anna-Maria Giannattasio die op Radio Aalsmeer  verantwoordelijk is voor ‘Het uur van Puur’ heeft dagelijks een zeer vermakelijke show gemaakt met veel enthousiasme. Dit soort samenwerkingsverbanden zijn altijd leuk en zo komen we als lokale zenders dichter bij elkaar. En dat krijgt ook een vervolg. Samen met vijf andere lokale omroepen zetten we ons op 24 maart in voor de Stichting Living Memories.”

Ook wil RTVA de sponsoren van hartelijk bedanken. “We kregen echt van alle kanten support waardoor de organisatiekosten zo laag mogelijk konden worden gehouden. Daarbij was het heerlijk om vier dagen lang te kunnen genieten van de gastvrijheid in de Annakerk. Alles klopte.”

Maar het belangrijkste is dat er een startschot is gegeven voor de inzameling voor de BoodschappenPlusBus. “Dit jaar worden er door diverse organisaties acties gehouden om te zorgen dat er weer twee mooie nieuwe bussen komen. Wij hebben een eerste aanzet gegeven en gezien alle positieve reacties zijn wij bij RTVA er dan ook van overtuigd dat die bussen er gaan komen,” besluit Wilhelmis.