GroenLinks spreekt over Schiphol met Tweede Kamerlid Suzanne Kröger

GroenLinks kamerlid Suzanne Kröger gaat GroenLinks Amstelveen helpen om met bewoners in gesprek te gaan over Schiphol en andere onderwerpen. De partij wil met de inwoners in gesprek over de beperking van overlast van Schiphol. De partij is bang dat, door keuzes die Schiphol wil nemen, de overlast zal toenemen.

Tweede Kamerlid Suzanne Kröger is voor GroenLinks onder andere woordvoerder luchtvaart. Op zaterdag 3 februari zal zij Amstelveen bezoeken om samen met de fractie en vrijwilligers van GroenLinks Amstelveen in de wijk Randwijck met de bewoners in gesprek te gaan over Schiphol en andere zaken die de Amstelveners bezighouden. Vorige week heeft Kröger in Den Haag gevraagd om bij het verlenen van landingsrechten voorrang te geven aan schonere en stillere vliegtuigen. GroenLinks fractievoorzitter Martin Kortekaas: “Het voorstel van Suzanne Kröger kan ook in Amstelveen gaan helpen om de overlast van Schiphol te beperken.”

GroenLinks Amstelveen zet zich in voor een gezonde leefomgeving in Amstelveen. De partij ziet het verkeer op de A9 en de 500.000 vluchten per jaar op Schiphol als belangrijke oorzaak van de geluidsoverlast en de slechte luchtkwaliteit. “Schiphol kan echt niet verder groeien, 500.000 vluchten per jaar is echt over de grens van wat de regio aankan”, aldus Martin Kortekaas.

Suzanne Kröger voert in de Tweede Kamer ook het verzet tegen de laagvliegroutes op de luchthaven Lelystad aan. GroenLinks Amstelveen waarschuwt dat het verplaatsen van toeristenvluchten van Schiphol naar Lelystad niet tot minder overlast in Amstelveen zal leiden. De partij vreest dat Schiphol de ruimte die dan ontstaat onmiddellijk zal benutten voor zakenvluchten en dat die meer overlast in Amstelveen gaan geven.