IVN wandeling door Middelpolder

Wil je knorrende en fluitende eenden zien? Wandel dan zondag 14 januari met IVN Amstelveen mee door de Middelpolder. Overwinteren in Nederland is populair onder smienten en de Middelpolder is een van de plekken waar het aangenaam toeven is voor dit talrijke, kleine eendje. De Middelpolder is erg divers: van de Kalfjeslaan tot aan de Ouderkerkerlaan kom je langs rietkragen, grote stukken onverveende polder en het oude Bankrasmeer. Kijk je omhoog, dan zie je groepen sijsjes, putters en vinken (en wie weet een heuse grote barmsijs), die zich tegoed doen aan de zaadjes in de elzenkatjes en dat alles geflankeerd door de Amstel. Kortom, een magische plek waar geschiedenis en natuur samenkomen. De IVN gidsen gidsen nemen u graag mee en laten u deze bijzondere polder zien.

Zondag 14 januari om 10.00 uur begint de wandeling op de Jeanne d’Arclaan 8 (schooltuinen) 1183 BA te Amstelveen. Na afloop kunt u kennismaken met andere IVN-ers tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.
De rondleiding is gratis en parkeren in de buurt – ook gratis – geen probleem. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: 06 25083910 of www.ivn.nl/afdeling/amstelveen