Jan van Diemen’s Olympische Winterspelen 2018 in Kunstuitleen Amstelveen

Naar aanleiding van de succesvolle expositie ‘Ready, Steady, Go!’ van Jan van Diemen tijdens de Olympische zomerspelen 2016, kondigt Kunstuitleen Amstelveen de expositie ‘Olympische Winterspelen 2018’ aan. De expositie is van 9 t/m 24 februari te bezichtigen in Platform C aan het Stadsplein 97 te Amstelveen.

Jan van Diemen (Amsterdam, 1954) schildert al meer dan 35 jaar expressionistische doeken met sport als onderwerp. Tijdens zijn studie begon de liefde voor sport als primair onderwerp voor zijn werk. Zijn werken sluiten stilistisch aan bij het expressionisme van onder meer Kees van Bohemen, Pieter Defesche en Karel Appel, maar kent ook invloeden van bijvoorbeeld Willem de Kooning. Werkend op doeken en papier weet hij – meestal op zeer forse formaten – de dynamiek en lyriek van de (top)sport(er) in reeksen van olieverven, gouaches en zeefdrukken te vangen.

Door zijn abstract-expressionistische manier van werken krijgt niet aleen de prestatie van de sporter volledig aandacht, maar ook de sfeer en de omgeving waarin de sport wordt uitgeoefend. De 23e Olympische Winterspelen beginnen op 9 februari 2018 in PyeongChang, Zuid-Korea.