Mathijs Groenewoud stopt als hoofdredacteur ‘Het Amsterdamsche voetbal’

In een brief gepubliceerd op zijn website Het Amsterdamsche Voetbal maakte Mathijs Groenewoud afgelopen donderdag bekend dat hij om gezondheidsredenen terugtreedt als hoofdredacteur en eigenaar van de voetbalsite,

“Mijn lichamelijke situatie is de afgelopen maanden flink verslechterd waardoor ik niet meer is staat ben de door mij gewenste werkzaamheden uit te voeren. Dit zat er al een tijd aan te komen, maar ik heb het zo lang mogelijk proberen uit te stellen omdat Het Amsterdamsche Voetbal mij veel plezier en afleiding bezorgde. Door de toegenomen klachten is daar helaas geen sprake meer van.”, zo schrijft Groenewoud in zijn brief.

Het project dat zes jaar geleden als een hobby begon om het Amsterdamse voetbal op de kaart te zetten, is heden ten dage uitgegroeid tot hét amateurvoetbalnieuws-platform voor vele voetbalfans tot ver buiten de hoofdstad.
Compagnon Jos van Mieghem zal de taken van Mathijs overnemen en Het Amsterdamsche Voetbal voortzetten.

Hoewel Mathijs niet meer aan de website verbonden zal zijn, neemt hij geenszins afscheid van het Amsterdamse amateurvoetbal:

“ik [zal], als mijn medische situatie het toelaat, de presentatie van diverse evenementen voor mijn rekening blijven nemen. Ik ga het amateurvoetbal zeker niet verlaten en zal regelmatig mijn gezicht langs de lijn laten zien.

Tot snel ergens langs de velden!”

Bron: Het Amsterdamsche Voetbal.