Meer subsidie voor Amstelveense inloophuizen

De twee Amstelveense inloophuizen voor kankerpatiënten ontvangen in 2018 een hogere subsidie. Dit is bedoeld voor een impuls van de activiteiten en de samenwerking met het Amsterdamse inloophuis De Kraanvogel. De twee initiatieven krijgen gezamenlijk €12.000,-.

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD): ,,Met het bedrag willen we onze waardering onderstrepen voor de vrijwilligers van de inloophuizen. Zij doen bijzonder goed werk. Ook in de gemeenteraad is aandacht voor hen gevraagd. De confrontatie met kanker in je omgeving is ingrijpend. Daarom zijn initiatieven als het inloophuis zo van belang. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers komen onze inwoners in contact met lotgenoten en weten ze dat ze er niet alleen voor staan.”

Een inloophuis is voor mensen die, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd worden. Hier kan men ervaringen delen, samen praten over onderwerpen die ze bezighouden en meedoen aan creatieve activiteiten. Amstelveen kent twee inloophuizen: in Villa Randwijck, onder leiding van Shosha Lissauer en in wijkcentrum Alleman, onder leiding van Claar Goossens. In de toekomst zullen alle activiteiten verhuizen naar de nieuwe vestiging van Villa Randwijck (Catharina van Clevepark 10) om zo de samenwerking te versterken en zodat patiënten en hun naasten op één vaste plek terecht kunnen.

Om aansluiting te kunnen vinden bij de landelijke Instellingen PsychoSociale Oncologie (IPSO) zochten de twee Amstelveense initiatieven eind 2016 samenwerking met inloophuis De KraanVogel. Dit inloophuis, gecoördineerd door Tanja Vermeer, is gevestigd in Amsterdam.

Meer informatie over de Amstelveense inloophuizen is te vinden op www.villarandwijck.nl/inloophuis-amstelveen en www.claargoossens.nl.