Mogelijk vervroegde sluiting rioolwaterzuivering Amstelveen

Het waterschapsbestuur van Amstel, Gooi en Vecht overweegt de rioolwaterzuivering in Amstelveen versneld te sluiten. Dit meldt het parool op haar website.

Volgens plan moet de zuiveringsinstallatie in Amstelveen in bedrijf blijven tot 2032, maar dit brengt hoge onderhoudskosten met zich mee. Een opknapbeurt van de installatie zou miljoenen euro’s meer gaan kosten dan vooraf berekend. Dit maakt het verschil met de kosten van een versnelde sluiting ook kleiner.

Door de sluiting van de zuiveringsinstallatie zou de lozing van bestrijdingsmiddelen, medicijnresten en andere microverontreinigingen vanuit de waterzuivering in de Amstel tot een einde komen. Minder verontreiniging zou voor een betere waterkwaliteit in de Amstel zorgen, waardoor in de toekomst mogelijk gezwommen kan worden in de Amstel. De sluiting is echter alleen mogelijk als de capaciteit toeneemt van de zuiveringen in Amsterdam-West en Weesp.

Foto: Google maps