Nieuwe internationale bedrijven vestigden zich in Amstelveen

In 2017 vestigden zich opnieuw vijf internationale bedrijven in Amstelveen. Deze waren voor het merendeel afkomstig uit Azië. Samen zijn zij goed voor zo’n 50 arbeidsplaatsen. De regio Amsterdam trok afgelopen jaar 143 nieuwe bedrijven aan uit het buitenland.

Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen (D66) onderschrijft het belang om te blijven investeren in het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven. “Amstelveen is een internationale stad die aantrekkelijk is voor buitenlandse bedrijven en organisaties. De aanwezigheid van innovatieve bedrijven en de grote internationale gemeenschap zijn van groot belang voor de stad. Want investeringen door buitenlandse bedrijven zorgen voor extra banen. Amstelveen heeft als stad investeerders echt iets te bieden.”

De bedrijfsactiviteiten van de nieuwkomers zijn divers. Van internationaal onderwijs tot winkelketen en bouwmaterialen. De bedrijven die zich vestigden zijn: Amity International School Amsterdam, Hudson’s Bay, Metaco Europe B.V., TRB Europe en Yildirim.

Eén van de bedrijven die zich vestigende in Amstelveen is Amity International School. De uitbreiding van de leerplekken in het internationaal onderwijs is van groot belang voor de Amsterdamse regio om ook in de toekomst aantrekkelijk te blijven voor Internationale bedrijven.