Open dagen Panta Rhei: persoonlijk verhaal spreekt aan

De Amstelveense scholengemeenschap Panta Rhei hield op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari de jaarlijkse open dagen. In de bovenbouw werden de beroepsgerichte examenprogramma’s gepresenteerd.

De 8e-groepers en hun ouders kregen informatie over de profielprogramma’s in de onderbouw voor expressie, game & technologie, koken en sport. Bij deze programma’s krijgen leerlingen extra les op het gebied van hun belangstelling. Bij de vakken in de onderbouw waren heerlijk geurende pizzabroodjes, biologieproefjes en een zelfgemaakt bootje enkele aansprekende onderdelen. Ook de sporthal, waar bezoekers onder meer konden meedoen aan een BMX-parcours, trok veel belangstellenden. Voor de 2e-jaars leerlingen en hun ouders waren deze open dagen een uitstekende gelegenheid om zich te oriënteren op de naderende keuze voor hun bovenbouwopleiding.

Een belangrijke publiekstrekker was het persoonlijke verhaal van oud-leerling Melle Kampstra in het kader van de mavo+. Melle slaagde vorig jaar na zijn vmbo-basisopleiding cum laude voor de mavo-opleiding van Panta Rhei en zit nu in 4-vwo op het KKC. Hij benadrukte dat de persoonlijke aandacht van de docenten op Panta Rhei veel voor hem betekend heeft. “Dankzij het vertrouwen dat ik kreeg en de tijd die de docenten voor mij namen,” vertelt Melle, “groeide ik van een verlegen kereltje tot een jongvolwassene vol zelfvertrouwen, die hard werkt om zijn droom waar te maken.” Melle besloot met een aansporing voor alle achtstegroepers: “Geloof in jezelf, je kúnt het!”

De nieuwe mavo+-klas in de onderbouw en het mavo+-programma in de bovenbouw bieden de leerlingen met extra opdrachten en excursies meer uitdaging. In de mavo+ op Panta Rhei krijgen de leerlingen extra goede begeleiding en zijn de klassen kleiner dan bij een gemiddelde mavo.

Op woensdag 7 februari is er een lesjesmiddag; inloop om 13.30 uur en start om 14.00 uur. De eerste inschrijvingsronde duurt voor alle leerlingen uit Amstelveen, Amsterdam en Amstelland t/m 16 maart 2018. Op 7 en 14 maart organiseert Panta Rhei inschrijfmiddagen (16.00-19.00 uur). Meer informatie: www.sgpantarhei.nl/Groep_8

Foto: Melle Kampstra gaf een persoonlijke presentatie over de groei die hij op Panta Rhei doormaakte dankzij de persoonlijke aandacht en het vertrouwen dat hij kreeg. (sg. Panta Rhei)