Politie houdt twee Ieren aan in onderzoek naar verdovende middelen en witwassen

De politie heeft op maandag 22 januari twee Ierse mannen van 49 en 52 jaar oud aangehouden in Amstelveen. De twee worden verdacht van het witwassen van ruim twee ton aan illegaal verkregen contanten. Het geld was verstopt in een geheime ruimte in een Engelse vrachtwagen.

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid startte onder het gezag van het Landelijk Parket een onderzoek nadat van de Ierse autoriteiten informatie was gekregen over een mogelijk drugstransport van Nederland naar Ierland. Dit heeft geleid tot de aanhouding van de twee Ierse broers.

Beide werden aangehouden bij een vrachtwagen in Amstelveen. Bij onderzoek aan de vrachtwagen werd in een verborgen ruimte meer dan tweehonderdduizend euro aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat dit geld een criminele herkomst heeft. Het geld is dan ook in beslag genomen.

De twee verdachten zijn vrijdag 26 januari in Rotterdam voor de rechter-commissaris geleid en worden voor twee weken in bewaring gesteld.