Politie zoekt eigenaren van gestolen sieraden

De politie is op zoek naar de eigenaren van gestolen sieraden. Deze zijn gevonden bij een verwarmingsmonteur en een goudopkoper, dit meldt mediapartner NH.

Begin oktober 2017 komt een vrouw uit Kortenhoef erachter dat er sieraden uit haar woning zijn gestolen, terwijl er niet is ingebroken. Ze doet aangifte van diefstal. Er is in die week maar één vreemde in haar huis geweest en dat was de cv-monteur. De vrouw had al een vreemd gevoel bij de man en verdenkt hem van de diefstal. De vrouw weet nog zijn naam en uit onderzoek van de recherche blijkt dat de verdachte het hele jaar door bij verschillende goudopkopers sieraden heeft ingeleverd. Bij één van de opkopers vindt de politie drie sieraden terug, afkomstig van de vrouw uit Kortenhoef.

De verwarmingsmonteur was ook werkzaam in onder andere Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Het lijkt erop dat hij tijdens zijn werkzaamheden als onderhoudsmonteur vrije toegang had tot de bovenverdieping. Mogelijk kon hij hierdoor ongemerkt de kamers betreden en geld en sieraden wegnemen.

De politie arresteert de cv-monteur en treft in zijn woning diverse gestolen sieraden aan. Deze worden allemaal in beslag genomen. Ook bij één van de goudinkopers die de verdachte bezocht, treft de politie nog een aantal gestolen sieraden aan en neemt ook die in beslag. Het gaat vooral om gouden sieraden zoals ringen, kettingen en hangertjes. In één van de ringen is ook goed een inscriptie zichtbaar. Er staat Evert 12-6-76 22-12-77.

Herkent u enkele sieraden of andere eigendommen? Weet u misschien van wie deze spullen zijn? Vermoedt u dat dezelfde verdachte ook uit uw woning sieraden en / of geld heeft gestolen? Twijfel dan niet en bel de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070.

Kijk voor meer informatie op www.politie.nl.

In onderstaand filmpje is een fragment te zien van het RTV NH tv-programma Bureau NH van 24 januari 2018. Hierin werd aandacht gegeven aan de zaak.

https://www.youtube.com/watch?v=XqXgjFaod84&feature=youtu.be

Foto: politie