Resultaten bekend van grootschalige politiecontrole aan Burgemeester Rijnderslaan

Politie Amstelveen meldt op haar facebookpagina dat de resultaten bekend zijn van de grootschalige controle van donderdag 18 januari. De controle werd gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief, samen met een aantal andere diensten waaronder de Belastingdienst.

Langs de A9 stond aan beide zijden een ANPR-voertuig. Deze scannen kentekens en checken of deze voorkomt in een database van de politie of de Belastingdienst. Totaal zijn er 68 ‘hits’ opgevangen en naar de controleplaats gebracht.

Tijdens de controle zijn er verschillende zaken naar voren gekomen:
– Meerdere openstaande boetes zijn geïnd voor een totaalbedrag van 3479 euro
– 28 bekeuringen uitgeschreven voor diverse zaken, onder andere wegens technische gebreken
– Twee voertuigen hebben een verbod gekregen om verder te rijden vanwege de slechte technische staat
– Bij twee bestuurders is geconstateerd dat zij reden onder invloed, zij hebben een rijverbod opgelegd gekregen
– Een rondtrekkende groep Ierse / Engelse klusjesmannen zijn in Amstelveen gezien en overgebracht naar de controleplaats. Daar zijn de inzittenden gecontroleerd
– Er zijn elf registraties gemaakt voor ‘bijzonderheden’ die werden aangetroffen in het voertuig of van de combinatie van inzittenden

Ook de Belastingdienst was aanwezig bij deze controle. Zij hebben enkele overtredingen geconstateerd. Twee overtredingen voor de motorrijtuigenbelasting en één verlopen exportkenteken. In totaal is er op dertig voertuigen ‘beslag gelegd’ waarvan 23 voertuigen direct in beslag zijn genomen en afgevoerd. Er is voor een bedrag van 36.005 euro betaald aan openstaande vorderingen.

De keurmeesters van de Rijksdienst voor het Wegverkeer hebben 44 personenauto’s, twee aanhangers en 23 bedrijfswagens gecontroleerd. Hierbij zijn 29 gebreken geconstateerd, waarvoor meerdere bekeuringen zijn geschreven.