Rigoletto (Verdi) te zien in Cinema Amstelveen

De opera Rigoletto (Verdi) is op maandag 22 januari te zien in Cinema Amstelveen.

Het verhaal van deze opera volgt Rigoletto, de gebochelde nar van de libertijnse Hertog van Mantua, die vervloekt is door de vader van één van de laatste vrouwelijke veroveringen van de Hertog en diens spottende, geringschattende lach. Als de Hertog zijn pijlen richt op Rigoletto’s eigen dochter Gilda, lijkt de vloek effect te krijgen, en moet de nar iets verzinnen om haar te redden van de immorele bedoelingen van de vorst.

Onder regie van David McVicar toont deze productie vooral de wreedheid in Verdi’s tragische opera. Duistere, door de Renaissance geïnspireerde set en kostuumontwerpen creëren een schokkende en gewetenloze wereld waarin dit intense verhaal zich ontvouwt.

De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten kun je bestellen via www.schouwburgamstelveen.nl