Rock band The Dolmen naar P60

Na een succesvol concert vorig jaar, staan The Dolmen op vrijdag 2 februari opnieuw in P60 om een voorproefje te geven van het album ‘Wytches & Cunningfolk’.

Zes jaar geleden kwamen ze voor het eerst naar het vaste land van Europa op uitnodiging van de Elf Fantasy Fair en inmiddels zijn ze een begrip geworden op de alternatieve festivals in Nederland.

The Dolmen is een vijfkoppige band van zeer eigenzinnige en getalenteerde Britten afkomstig van de zuidkust van Engeland, een gebied dat bekend is door zijn piraten- en smokkelaarsverleden, zijn steencirkels, zijn prehistorische grafheuvels en zijn Keltische forten.

De ruige geschiedenis is verweven met de roots van de band en kan je traceren in hun muziek. Muziek die ze zelf schrijven, componeren en tot nu toe in eigen beheer uitgeven. Rauwe balladen, maar ook pompende drum en opzwepende gitaar solo’s wisselen elkaar op het podium af. Drie van de vijf bandleden zingen waardoor er een flinke afwisseling is in geluid en sfeer.

Western Folk band Sunfire verzorgt het voorprogramma

De zaal gaat open om 20:00 uur, aanvang is 20:30 uur. In de voorverkoop kosten kaarten €12,50. Aan de deur op de avond van het evenement €15,00.