Start campagne tegen auto-inbraken bij ‘hotspot’ Westwijk

Op donderdag 18 januari hebben burgemeester Bas Eenhoorn en politiewijkteamchef  Eric Aldewereld de aftrap verricht van de bewustwordingscampagne ‘Geef autokrakers geen kans!’

Op het kruispunt Burgemeester Wiegelweg/Bovenkerkerweg, één van de toegangswegen naar Westwijk, deelden zij flyers uit aan automobilisten. Westwijk-Zuid is een van de hotspots voor autokrakers. De laatste maanden regent het meldingen van autokraak vanuit dit deel van de wijk.

De gemeente start samen met de politie een bewustwordingscampagne om het aantal auto-inbraken in Amstelveen terug te dringen. De komende periode vinden er diverse flyeracties plaats op plekken waar veel auto-inbraken plaatsvinden.

De afgelopen periode is het aantal auto-inbraken in Amstelveen en vooral Westwijk fors toegenomen. Naast de bewustwordingsactie zet de politie ook extra surveillance in. Ook worden bij de hotspots tekstkarren geplaatst waarop automobilisten gewaarschuwd worden voor autokrakers en verzocht om spullen van waarde uit de auto te halen. Meer informatie over de campagne: www.amstelveen.nl/veilig