Toename van auto inbraken in Amstelveen

Op de Facebookpagina van politie Amstelveen wordt gewaarschuwd voor een toename van auto inbraken in Amstelveen.

De omgeving van Westwijk is erg in trek bij het dievengilde. Ook afgelopen nacht was het daar weer raak. In een auto aan de Korianderlaan werd ingebroken. Een andere auto, dit betreft een Volkswagen, werd vanaf de Heemstede gestolen. De voornaamste buit is het ingebouwde navigatiesysteem en de airbag uit het stuur. Veelal zijn eigenaren van Audi, BMW, Mercedes en Mini het slachtoffer.

Het ‘onderbuikgevoel’ zegt genoeg. Zie je een verdachte situatie of ben je getuige van een situatie die je niet vertrouwd? Bel 112 en gebruik ook de buurtpreventieapp. Alleen via 112 worden de eenheden snel en direct aangestuurd. Niet via een privébericht op Facebook, een mailtje naar de wijkagent of een bericht op Instagram.

Politie Amstelveen waarschuwt om ook zelf maatregelen te nemen om de kans op diefstal te verkleinen.
Parkeer de auto dichtbij woningen, zorg voor een goedgekeurd alarm, schaf een goed stuurslot aan en spreek met buren af om extra scherp te zijn.