Vanavond in P60: Bettie Serveert

Bettie Serveert is al sinds de jaren ’90 niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Debuutplaat ‘Palomine’ staat bol van het typische alternatieve geluid dat de band zo kenmerkt: dromerige melodieën, de emotioneel gelaagde gitaarpartijen van Peter Visser en natuurlijk Carol van Dyk’s meeslepende, verleidende zang. Vanavond staan ze met supportact Martha Jane and the Talisman op het podium van P60.

In het najaar van 2016 bestond de band al weer 25 jaar en dat werd gevierd met gloednieuw album ‘Damaged Good’. De jubileumplaat werd met lovende reacties ontvangen.  Musicmaker, Trouw en het Parool omschrijven ‘Damaged Good’ zelfs als één van de beste albums die Bettie Serveert in hun 25-jarig bestaan heeft uitgebracht.

Martha Jane and the Talisman
Country grunge gedoopt in blues met een sprankeltje voodoo, dat is Martha Jane and the Talisman. Muzikaal is de band enerzijds geïnspireerd door The Black Keys, Tom Waits, Jack White, PJ Harvey en Nirvana en anderzijds door Lee Dorsey, Otis Redding, Nina Simone en Ike &Tina Turner.

In het najaar van 2016 bracht Martha Jane & the Talisman – bestaande uit Martha Jane Settler, Maarten van der Grinten en Sun Mi Hong – het debuutalbum ‘Hello Demon’ uit.   In de studio is volop geëxperimenteerd en hebben ideeën en songs de tijd gekregen om te rijpen. Het resultaat is een eigenzinnige, mystieke en rauwe plaat; een alternatieve mix van blues, grunge en country.

Vrijdag 12 januari, aanvang 20.30 uur. Zaal open 20.00 uur.

Meer informatie: P60