Vernieuwde versie van opera ‘De Parelvissers’ in Amstelveense schouwburg

Het Charkov Staats Opera Theater keert op zaterdag 27 januari terug naar Schouwburg Amstelveen, deze keer met de opera De Parelvissers (Bizet). Een geheel nieuwe, klassieke productie van hoog internationaal niveau met een internationale cast in een zinderende enscenering.

Het verhaal gaat over twee vrienden, Zurga en Nadir, die vinden elkaar na jaren terug om vervolgens hun vriendschap bedreigd te zien worden door hun beider liefde voor één en dezelfde vrouw. In de dramatische en onafwendbare ontwikkeling ziet het publiek hoe uiteindelijk liefde en vriendentrouw het wint van dogmatisch geloof en kortzichtigheid.

De Parelvissers door het Charkov Staats Opera Theater is opera zoals opera bedoeld is: spannend, sensueel en stijlvol. Een avond genieten van schitterende decors, kostuums en een internationale cast met solisten, koor, dansers en orkest. In de Nederlandse theaters is een unieke versie van het stuk te zien, gemaakt door een Nederlandse crew met jonge Oekraïense acteurs en zangers, onder regie van Marc Krone.

Het decor speelt ook een grotere rol. In plaats van een abstractere achtergrond is er nu een prachtig toneelbeeld, vol majestueuze decorstukken en een schitterende belichting.