Workshop ‘Mindfulness in het onderwijs’ bij Venstra

Hanke den Boer en Trees van Hennik geven op woensdag 31 januari van 19.30 tot 21.30 uur een workshop Mindfulness in het onderwijs. In de workshop – die in boekhandel Venstra plaatsvindt – wordt informatie gegeven over wat mindfulness inhoudt en wat de effecten van mindfulness zijn. Trees en Hanke doen korte effectieve oefeningen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

In onze snelle maatschappij krijgen niet alleen volwassenen, maar zeker ook kinderen het steeds drukker. Hierdoor kan er bij leerlingen op school veel onrust zijn, gaat hun aandacht alle kanten op en kunnen ze zich maar moeilijk concentreren. Ook ouders en leraren ervaren een toenemende druk in hun dagelijks leven en werk. Mindfulness lijkt hierop een liefdevol en werkzaam antwoord te zijn.

Trees startte in 2008 de Mindstudio, een centrum voor mindfulness, psychotherapie en kindercoaching. Zij geeft mindfulnesstrainingen aan kinderen, schoolteams, professionals en teams in het bedrijfsleven en is tevens docent bij Yoga Minds in Amstelveen.
Hanke is 14 jaar werkzaam geweest als leerkracht basisschool. In 2014 heeft zij Jouwmoment.nu opgericht en geeft nu mindfulnesstrainingen, ‘Balans in de Klas’ en kinderyogaworkshops aan leerkrachten. Ook op scholen geeft zij ‘Balans in de Klas’ lessen, een combinatie van mindfulnessoefeningen en kinderyoga.

Aanmelden: info@venstra.nl. Toegangsprijs: 7,50 euro incl. koffie/thee