Amateurkunst expositie Amstelveen 2018 geopend

Voor de 22ste keer vindt de Amateurkunst expositie in Amstelveen plaats. Op vrijdag 9 februari j.l. werd bij Platform C | Kunstuitleen Amstelveen de Amateurkunst expositie 2018 geopend. De expositie is te zien t/m 10 maart en kan er ook gestemd worden op een favoriet kunstwerk.

Dit jaar hebben 112 amateurkunstenaars zich aangemeld voor de expositie. De belangstelling voor de opening was groot; naar schatting waren er circa 150 bezoekers. Piet Roorda, specialist cultuurparticipatie van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst sprak de aanwezigen toe en heeft de expositie officieel geopend.

Amstelveen laat ook deze editie weer een enorme creativiteit zien en het getoonde werk is zeer divers. Naast veel schilderijen, is het aantal driedimensionaal werk enorm gegroeid. Voor het eerst mocht de kunstuitleen meer dan 20 driedimensionale werken ontvangen.

Bezoekers van de expositie kunnen stemmen op een favoriet kunstwerk. De deelnemende kunstenaars kunnen hierdoor een cadeaubon winnen t.w.v. €250,- en er worden twee juryprijzen weggegeven als aanmoedigingsprijs namens de SAKB Ateliers en Platform C.
Op zaterdag 10 maart om 15.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking door de juryleden Paul Klimecki en Tjits van der Kooij, beide Amstelveense kunstenaars.

Meer informatie: www.kunstuitleenamstelveen.nl