Amstelveen Live on Tour: actie 30 dagen geen alcohol ‘IkPas’

Amstelveen Live on Tour stond afgelopen vrijdag geheel in het teken van de landelijke actie ‘IkPas’. Dit is een jaarlijkse terugkerende actie in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Matthijs den Hollander sprak met Ester Teunen van de Brijderstichting en Frans Huissen, deelnemer aan de actie.

Voor mensen die willen minderen met hun alcoholgebruik is de landelijke actie IkPas een mooi begin. Vooral mensen die ouder zijn dan 55 worden opgeroepen mee te doen aan de actie. “1 op de 3 senioren schenkt zichzelf elke dag een glaasje (of meer) in. Door lichamelijke veranderingen zijn 55-plussers eerder onder invloed, hetgeen kan leiden tot valpartijen. Maar ook tot serieuze gezondheidsklachten. Niet voor niets dat de richtlijn van de Gezondheidsraad, maximaal één glas alcohol per dag is,” valt op de site van de Brijderstichting.