Amstelveense auteurs centraal tijdens ABV Boekenfeest in Anna

Een cultureel evenement om niet te missen. Op zondag 18 februari vindt de eerste editie van het ABV (Anna, Blankevoort, Venstra) Boekenfeest plaats in Anna Amstelveen. Met o.a. een boekenmarkt, lezingen door Amstelveense auteurs en muziek.

De boekenmarkt wordt verzorgd door de boekhandels Blankevoort en Libris Venstra. Er is een ruilbeurs YA, een kindervrijmarkt (neem kinderboeken en kleedje mee) en een voorleeshoek voor kids georganiseerd door bibliotheek Amstelland. De muziek is in handen van de Ditisatutis Band en Van Kerkwijk piano. Hapjes, drankjes en een biertje van o.a. plaatselijke brouwerij De Naeckte Brouwers zullen niet ontbreken. Het boekenfeest is van 11.00 uur tot 15.00 uur.
​
Programma lezingen:
12.00 uur. Ronald Nijboer´ Tabé Java, tabé Indië´. Over research naar zijn familiegeschiedenis, zijn onderzoek naar het lot van oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden.
12.30 uur. Jeroen Windmeijer´ Het Pauluslabyrint´. Spelenderwijs in het Pauluslabyrint duiken en met miniquiz over de bijbel.
13.00 uur. Isa Maron, Marlen Beek-Visser en Liesbeth van Kempen. De moordwijven spreken over het schrijven van thrillers en het schrijfproces.
13.30 uur. Onno Wesseling ´Suiker´. Jacobine van den Hoek interviewt Onno over de magie van suiker en liefde.
14.00 uur. Henk Rijk ´De kostwinner´. Lezing over Amstelveen, een inspirerende literaire omgeving, zijn nieuwe boek (De luizenvader) en de mores van de plaatselijke upper middle class.

Verder lopen er schrijvers rond om te signeren, o.a.: Heleen van der Kemp bekend van ´Bijwerking´ en Marijke Barend van Haeften die samen met haar man Frits Barend ´Matzes en Mie´schreef.

Laat weten of je interesse hebt en meld je aan o.a. via facebook. De toegang is gratis. Anna, Amsterdamseweg 22, 1182 HD Amstelveen.