Bijeenkomst VvE’s verduurzamen appartementsgebouwen

De gemeente nodigt bestuursleden van Amstelveense Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) uit voor een informatiebijeenkomst over het verduurzamen van appartementsgebouwen die in handen zijn van VvE’s. De bijeenkomst is gepland op donderdag 8 maart a.s. van 16 tot 18 uur.

Vorig jaar heeft de gemeente het Duurzaamheidsfonds Amstelveen opgericht, dat tot doel heeft om initiatieven die bijdragen aan het verminderen van fossiele energie en opwekken van duurzame energie te bevorderen. Ook VvE’s kunnen gebruik maken van het Duurzaamheidsfonds, bijvoorbeeld met een subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek naar energiebesparende maatregelen of, onder voorwaarden, een lening voor uitvoering van maatregelen.

Veel VvE’s denken al na over maatregelen om gebouwen te verduurzamen, zoals gevelisolatie, HR++ glas of zonnepanelen, maar weten niet welke maatregelen zij moeten kiezen en hoe dit gefinancierd kan worden. Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen de VvE’s uitleg over het Duurzaamheidsfonds, de Nationale Energiebespaarlening voor VvE’s, informatie over landelijke subsidies en bij voldoende belangstelling: de mogelijkheden voor aansluiting op stadswarmte (voor VvE’s ten noorden van de A9) en informatie over zonnepanelen of ledverlichting.

De informatiebijeenkomst is op donderdag 8 maart a.s. van 16.00 tot 18.00 uur, inloop vanaf 15.45 uur. Locatie is in Amstelveen en wordt bepaald naar aanleiding van het aantal aanmeldingen. Bestuursleden van VvE’s ontvangen na aanmelding een bevestiging met de definitieve locatie.

Aanmelden kan per e-mail bij: a.van.der.velden@amstelveen.nl, o.v.v. Bijeenkomst VvE’s.
Meer informatie over het Duurzaamheidsfonds is te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheidsfonds.