Boek voor alle Amstelveense groepen 8 om lezen te stimuleren

Wethouder Maaike Veeningen (onderwijs) heeft donderdag 15 februari samen met kinderburgemeester Varvara Denisova het eerste exemplaar van het boek Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren overhandigd aan leerlingen van groep 8 van de Piet Heinschool. De boeken werden uitgedeeld aan de leerlingen in boekhandel Libris Venstra.

Het uitdelen van dit boek is onderdeel van de landelijke campagne ‘Geef een boek cadeau!’ die op vrijdag 9 februari van start is gegaan. De campagne stimuleert lezen en het bezitten van eigen boeken van kinderen. Gemeente Amstelveen heeft taalontwikkeling als een van de speerpunten op de Onderwijsagenda en daarom besloten het boek cadeau te doen aan alle groep 8 leerlingen van de Amstelveense basisscholen.

Wethouder Maaike Veeningen (onderwijs) ging met de leerlingen in gesprek over het plezier en het belang van boeken lezen.