Bouw nieuw Nationaal Tenniscentrum nabij de Kegel gestart

AMSTELVEEN – Op het terrein van Sportpark De Kegel in Amstelveen hebben de gemeente Amstelveen, eigenaar Netjes Beheer B.V. en de KNLTB het officiële startschot gegeven voor de bouw van het Nationaal Tennis Centrum (NTC). Per 1 september 2019 verhuizen het kantoor in Amersfoort en het huidige Nationaal Trainingscentrum in Almere naar Amstelveen. Het samenbrengen van toptennis en breedtesport in het NTC is een belangrijke stap voor de toekomst van tennis in Nederland.

Onder toeziend oog van een aantal genodigden gaven algemeen directeur KNLTB Erik Poel, bestuurslid Toptennis KNLTB Eric Wilborts en Peter Bot, wethouder Ruimtelijke Ordening en Sport van de gemeente Amstelveen op de bouwlocatie het teken voor de start van de bouw van het NTC. Eigenaar Netjes Beheer begint met de aanleg van een parkeergarage en aansluitend heeft bouwbedrijf Vaessen de opdracht gegund gekregen een geheel nieuwe tennishal met diverse faciliteiten en nieuwe buitenbanen te realiseren. Het is bijzonder dat de tennisbanen op het dak van de garage komen te liggen.

Erik Poel: ‘Fantastisch dat het nu echt gaat beginnen. We hebben er lang naar uitgekeken. Het is nu nog een bouwput, maar als je de animatiefilm ziet krijg je een goede indruk hoe het nieuwe NTC eruit gaat zien.” Het NTC is voor de KNLTB een belangrijke impuls om de doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport te realiseren. De KNLTB vertegenwoordigt bijna 1700 tennisverenigingen in Nederland en daarmee zo’n 580.000 tennissers. “Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland. Eén centrale locatie met alle faciliteiten die talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop en een plek vol tennisbeleving waar toptennis (valide en invalide) en breedtetennis samenkomen. Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil er graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap.”