Bouwstop Witte School Savorin Lohmanlaan opgeheven

Er mag weer verder worden gebouwd bij de zogenoemde Witte School (ULO) aan de Savorin Lohmanlaan. In de zomer van 2017 werd de verbouwing van het pand per direct stilgelegd nadat de aannemer het dak had gesloopt van het monumentale pand. Hiervoor was geen toestemming verleend. De aannemer had de opdrachtgever, de private school Florencius, verzekerd dat alles volgens juiste procedures was aangepakt.

Florencius ging deze zomer al diep door het stof en besefte dat ze het vertrouwen van B&W en de omwonenden had beschaamd. De school kondigde toen al aan alles in het werk te stellen om dit vertrouwen te herstellen.

Inmiddels is er door de school een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Na enkele wijzigingen door de school is de omgevingsvergunning formeel door de gemeente verleend. “De eigenaren hebben mij verzekerd zo snel mogelijk aan de slag te gaan om het gebouw te herstellen. Wij zullen de bouw nauwlettend volgen,” aldus wethouder Herbert Raat.