Buslijn 199 gaat weer via Bovenkerk rijden

Buslijn 199 gaat per 18 maart weer rijden via Bovenkerk. Dat is één van de afspraken die zijn gemaakt na een goed overleg tussen Wethouder Jeroen Brandes en vervoerder Connexxion.

Naast de route via de Legmeerdijk – Salamander en de Noorddammerweg, wordt ook de verbinding naar Schiphol, via Busstation Amstelveen, in ere hersteld. Uiterlijk 1 april 2018 gaan er tussen 5.00 uur en 6.00 uur, twee extra buslijnen 174 rijden van Middenhoven via Groenelaan naar het Busstation.

De gesprekken hebben ook geleid tot aanpassingen in Westwijk. De gemeente realiseert een één-richtingsbushalte aan de oostzijde van de Sacharovlaan en buslijk 357 zal weer een stop maken bij halte Weldam.

Voor AML-flex, het bestelbare openbaar vervoer in de omgeving van Nes aan de Amstel, komt er een halte bij ‘de Zwarte Kat’.

In reactie op de behaalde resultaten laat wethouder Brandes weten: “Gelukkig levert het op korte termijn een aantal verbeteringen op, maar ik wil er dingend op wijzen dat ik deze verbeteringen slechts als eerste mooie resultaten beschouw.”

De komende periode doen de Vervoersregio Amsterdam en Connexxion, in overleg met de gemeente, onder zoek naar verdere verbetervoorstellen.