Cabaret doorbreekt taboe op angst en depressie

Cabaretière Marjolijn van Kooten staat donderdag 1 maart in Schouwburg Amstelveen met haar theatervoorstelling ‘Ik zie de bui al hangen’. De afgelopen twee seizoenen trok Marjolijn samen met Bram Bakker langs theaters met de succesvolle voorstelling ‘Geen paniek’, een voorstelling over angst en depressie. Wegens groot succes is ze nu terug met een nieuwe voorstelling.

In haar nieuwe show gaat ze verder met waar ze in ‘Geen paniek’ gebleven is. Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt… Geestige conferences afgewisseld met mooie kleine liedjes, die getuigen van een grote liefde voor taal, Hollandse nuchterheid en een scherp gevoel voor humor.

Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Marjolijn probeert met onder anderen haar theatervoorstelling het taboe op depressie en angst te doorbreken en het onderwerp bespreekbaar te maken.

Donderdag 1 maart, 20.30 uur in Schouwburg Amstelveen
Reserveren kan via www.schouwburgamstelveen.nl