College vergadert bij LG Electronics in Amstelveen

Het college van B & W vergadert met enige regelmaat buiten de deur. Deze week zijn zij op bezoek geweest bij LG Electronics in de airconditioningshowroom.

LG zegt toonaangevend te zijn in optimale oplossingen en innovatie op het gebied van airconditioning, displays en consumentenelektronica. Het bedrijf bedient verschillende marktsectoren zoals airconditioning, Home Entertainment, mobiele telefonie, huishoudelijke producten en displays en beveiliging. In Amstelveen is de marketing en sales afdeling gevestigd. In de showroom heeft LG al haar nieuwe producten staan.

Amstelveen heeft de ambitie te transformeren naar een ‘smart city’. Een stad die een hoge kwaliteit van leven weet te garanderen door samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, inwoners en kennisinstellingen op het gebied van slimme digitale technologie, traditionele infrastructuur, architectuur, menselijk kapitaal en sociaal kapitaal. De technologische kennis van LG kan in deze samenwerking van grote betekenis zijn.

Amstelveen zet in op een goed vestigingsklimaat voor technologie bedrijven. Zij zijn een belangrijke economische motor. Het college vindt het belangrijk goede contacten te onderhouden met gevestigde toonaangevend bedrijven.

De burgemeester en de wethouders vinden het belangrijk om regelmatig buiten de deur te vergaderen. Zij bezoeken hierbij verschillende organisaties en bedrijven.