D66 wil duurzaamheidsslag slaan bij Keizer Karel College

D66 wil dat de gemeente met het Keizer Karel College afspraken maakt over het duurzaam verbouwen van de school. De grootste school van Amstelveen staat volgens de partij voor een immense uitdaging: de verbreding van de A9 in de achtertuin en tegelijkertijd moet er geïnvesteerd worden in ruimten en in een goed binnenklimaat voor leerlingen en personeel.

Uit metingen blijkt dat het binnenklimaat in de oude gedeelten van het KKC-complex niet meer van deze tijd zijn en daarnaast moet de school ruimte bieden aan het groeiend aantal leerlingen.

Edwin van der Waal, woordvoerder Duurzaamheid, roept daarom de gemeente Amstelveen op om nu eens echt een duurzaamheidsslag te slaan. “We praten over veel geld, maar ook over een uitgelezen kans voor Amstelveen. Want energieneutrale onderwijshuisvesting vormt een belangrijk onderdeel bij het streven naar een klimaatneutraal Amstelveen. De milieueisen waaraan de school wettelijk moet voldoen zijn minimum eisen en als gemeente zouden we moeten kijken, of dit niet een prima moment is, om extra energiebesparende maatregelen mee te nemen in de plannen.”

Hij vervolgt: ..Inzichten over binnenklimaat en duurzaamheid zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Een energieneutraal schoolgebouw heeft als extra voordeel dat er een gezond binnenklimaat kan worden gerealiseerd met de juiste luchtvochtigheid. Waardoor de schoolgaande kinderen en onderwijzers fitter zijn, leerlingen betere leerprestaties kunnen leveren en leraren beter les geven.”

Onderwijswoordvoerder Annemieke van der Vet vult aan: “Wij vinden dat de gemeente bereid moet zijn tot cofinanciering, zodat het voor scholen makkelijker wordt om duurzame investeringen te doen. D66 wil dat de gemeente aan een subsidieregeling maakt waar ook schoolbesturen aanspraak op kunnen maken, als zij hun schoolgebouw willen verduurzamen. Hierdoor wordt het mogelijk om zonnepanelen aan te leggen op schooldaken of de isolatie van het pand te verbeteren.”