D66 wil inbrekers pakken met lokwoningen

D66 Amstelveen is groot voorstander van het inzetten van zogenoemde lokwoningen in de strijd tegen inbraken. De lokwoningen worden al enige tijd met succes ingezet in gemeenten zoals Den Haag en Rotterdam. Nu het aantal inbraken in Amstelveen fors is gestegen, zegt D66-raadslid Harmen van der Steenhoven in het Amstelveens Nieuwsblad dat het ook tijd is om deze methode in Amstelveen in te zetten: “Wat mij betreft halen we alles uit de kast om inbrekers te pakken, ze komen er nu te eenvoudig mee weg.”

Update: filmpje toegevoegd.

Een lokwoning is een huis dat volstaat met onzichtbaar gemerkte spullen. Als dieven daar inbreken en de spullen stelen, kan de politie ze volgen en snel oppakken. Om effectief te zijn moet er regelmatig van lokwoning worden gewisseld. Vaak wordt gebruik gemaakt van woningen die tijdelijk leegstaan.

D66 wil nu dat er geld wordt vrijgemaakt voor de zoektocht van geschikte woningen en de inrichting. De partij wil graag starten in wijken waar op het ogenblik veel wordt ingebroken.

Van der Steenhoven in het Nieuwsblad: “In de gemeente Den Haag werden op de eerste dag gelijk vijf inbrekers gearresteerd. In Amstelveen waren we daarom wat mij betreft gisteren al gestart met de inzet van lokwoningen. ”