EnergieOntbijt in De Meent over verduurzamen jaren ’70 en ’80 woningen

In Ontmoetingscentrum De Meent is donderdagochtend 8 maart het zevende EnergieOntbijt met als onderwerp het verduurzamen van woningen uit de jaren ’70 en ’80 in de wijk Waardhuizen-Middenhoven. Vanaf 8.30 uur zijn bewoners en ondernemers uit Waardhuizen-Middenhoven en andere geïnteresseerde inwoners uit Amstelveen welkom bij stichting WaMi. Het ontbijt zal plaatsvinden in de grote zaal van het Ontmoetingscentrum.

Verschillende gastsprekers vertellen vanuit het perspectief van een eigen woning, huurhuis of VVE-complex hoe energieneutrale maatregelen kunnen worden ingezet. Een wijkbewoner vertelt hoe het hem is gelukt zijn jaren ’70 woning (bijna) volledig energieneutraal te maken. Ook legt een Energiecoach uit hoe zij huurders begeleidt in het verlagen van hun energieverbruik en -rekening. Ten slotte licht een voorzitter van een Amsterdamse VVE toe hoe het bestuur en medebewoners lukte om gezamenlijk zonnepanelen te laten plaatsen

BBA-wethouder Peter Bot (Duurzaamheid): “Woningen in de wijk Waardhuizen-Middenhoven zijn meestal goed geïsoleerd waardoor het een uitdaging is om verder te kijken naar mogelijkheden van het verduurzamen van deze woningen.”

René Valk, Bestuurder Stichting Ontmoeting Waardhuizen-Middenhoven vult aan: “Vanwege de goede isolatie is energie opwekken met zonnepanelen mogelijk interessant voor deze wijkbewoners. Veel tuinen liggen ook op het Zuiden. Informatie over gevelpanelen die energie opwekken kan daarom nuttig zijn voor bewoners uit Waardhuizen-Middenhoven.”

 

Foto: Energieontbijt 31 januari 2018