Fotograaf kiekt geboorte in Ziekenhuis Amstelland

Vrijdagavond 23 februari is in Ziekenhuis Amstelland voor de eerste keer een geplande keizersnede door een geboortefotograaf vastgelegd. Dit is in de meeste ziekenhuizen nog ongebruikelijk. Het was een speciaal moment voor ouders, maar ook een bijzondere aangelegenheid voor de medewerkers op de OK.
Onlangs heeft het ziekenhuis afspraken gemaakt met een aantal doula’s (zij ondersteunen aanstaande ouders op een niet-medische manier tijdens de geboorte van hun kind) en twee geboortefotografen over de toegang tot de OK.
Katinka Overmars, de gynaecoloog die de keizersnede uitvoerde, is blij met deze service. “Zo kunnen we ouders die dat willen tegemoetkomen in hun wens dat de geboorte van hun kindje door een professionele fotograaf wordt vastgelegd, ook wanneer de bevalling eindigt in een keizersnede.”

Voor wie meer wil weten over bevallen in Ziekenhuis Amstelland of over geboortefotografie kan op donderdag 8 maart a.s. terecht op de zwangerschapsmarkt. Deze avond is er een gevarieerd programma met een rondleiding door het Geboortecentrum, een lezing en een marktplein met informatiekraampjes van de samenwerkingspartners van het ziekenhuis. Er is informatie over acupunctuur, diëtetiek, yoga, bekkenfysiotherapie, psychische gezondheid én ook kunt u kennismaken met de geboortefotografen Dora Barens en Inge Berken.

Foto: Dora Barens (BarensEnBerken)