Hulp bij belastingaangifte in Bibliotheek Amstelveen

Bibliotheek Amstelveen Stadsplein organiseert in samenwerking met Loket20, Humanitas Thuisadministratie en Participe Amstelland spreekuren over de aangifte inkomstenbelasting 2017. Een deskundige vrijwilliger van Loket20 zal in de bibliotheek aanwezig zijn om vragen over de aangifte te beantwoorden.

De spreekuren worden iedere donderdagavond in maart en april gehouden van 17.00 uur tot 19.00 uur.  Een afspraak maken is niet nodig. Bezoekers kunnen zich melden bij de balie van de bibliotheek. Het spreekuur vindt plaats in een aparte ruimte, en er wordt gebruik gemaakt van een veilige laptop met een beveiligde internetverbinding. Om vragen goed te kunnen beantwoorden wordt aangeraden de DigiD-gegevens, het burgerservicenummer en relevante documenten mee te nemen naar het spreekuur. De aanwezige vrijwilliger vult de aangifte niet in voor bezoekers, zij blijven zelf verantwoordelijk voor de juiste invulling van de belastingaangifte.

Wie zelf aangifte wil doen of een toeslag wil aanvragen maar niet beschikt over een computer, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de bibliotheken in Amstelveen en Aalsmeer. Vanaf maart 2018 zijn daar veilige werkplekken ingericht, waar gratis gebruik gemaakt kan worden van een pc met printfaciliteit. De werkplek voldoet aan de veiligheidsnormen die de Belastingdienst hiervoor heeft opgesteld. Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor de bescherming van hun persoonlijke gegevens.

Meer informatie zie de website van bibliotheek amstelland.