Huurprijzen appartementen De Keizer fors hoger dan aangekondigd

De huurprijzen voor het nieuwe appartementencomplex De Keizer op de hoek van de Startbaan met de Van der Hooplaan zijn hoger dan in 2016 is voorgespiegeld door gemeente en ontwikkelaar Altera Vastgoed. De huurprijzen beginnen vanaf 1010 euro in plaats van de 800 euro waar de gemeente in eerste instantie over sprak in de startnotitie.

Altera paste deze prijs al snel aan naar 850 euro. Tenminste, die indicatie werd gegeven op het bouwbord dat al geruime tijd langs de Beneluxbaan staat. De 850 euro is sinds najaar 2017 aangepast naar 975 euro (indicatiekosten). Dit bedrag wordt ook op de website gecommuniceerd. Hier kan men sinds vandaag inschrijven voor de luxe appartementen. De prijslijst op de website laat echter zien dat de goedkoopste woning 1.010 euro bedraagt. Dit is exclusief servicekosten á 45 euro per maand. Een parkeerplaats is wel inbegrepen.

Voor de duurste woning in het complex De Keizer, dat als straatnaam Cristiaan Huygenshof krijgt,  moet 1.550 euro per maand worden neergeteld. In de startnotitie ging men nog uit van 1.200 euro.

UPDATE:
Erwin Wessels, directeur Portefeuillemanagement van Altera reageert: “De druk op de woningmarkt heeft effect gehad op bijvoorbeeld de bouwkosten. Daarbij weet ik niet of in de gemeentelijke startnotie is uitgegaan van een huurprijs inclusief parkeerplaats. Wij proberen een gematigd huurbeleid te voeren en als je kijkt naar de gemiddelde prijs per vierkante meter is het zeker niet de hoofdprijs.”

De gemiddelde huurprijs per vierkante meter in Nederland is 14,85 euro. Voor de kleinste woning (74m2) in De Keizer moet 13,65 euro  per vierkante meter worden betaald. Dit is dan inclusief parkeerplaats.

Wessels hoopt dat eerste woningen eind mei worden opgeleverd. Over belangstelling heeft Altera in ieder geval niet te klagen. Via de website hebben de afgelopen tijd 2.700 mensen aangegeven op de hoogte te willen blijven van de voortgang van het project. Over de huurprijs zegt hij afsluitend: “Die staat voor de nieuwe bewoners in ieder geval vast tot 1 juli 2019.”