Jeroen Pek Quartet geeft optreden in Centrum ’t Open Hof

In het kader van de serie Jazz in de Buurt – Amstelveen vindt vrijdag 16 februari in centrum ’t Openhof te Amstelveen het optreden plaats van het het kwartet van fluitist Jeroen pek. Het kwartet bestaat uit een door hem benoemde bezetting van topmusici die elkaar vinden in een avontuurlijke, energieke en eclectische benadering van jazz. Deelnemers zijn: Jeroen Pek, fluiten; Martin Joey Dine op de piano. Tijs Klaassen op de bas en Onno Witte op de drums.

Door zijn powerplay, virtuositeit, een enorm pallet aan dynamiek en een volstrekt eigen geluid wordt Jeroen Pek internationaal gezien als een van de meest toonaangevende jazzfluitisten van dit moment. Met zijn projecten w.o. Pitch Plot4 en zijn JP kwartet, toert hij in Europa, Noord Afrika en de USA. Twee maal was hij genomineerd voor de compositie award van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz in Washington D.C. (USA).

Zijn goede vriend en drummer Onno Witte staat te boek als een muzikale omnivoor met een stevige staat van dienst. Hij speelde over de hele wereld met zeer uiteenlopende bands. Zijn eigen project, Wildcard, met gastspelers zoals de Duitse saxofonist Volker Winck, is een van de mooie high lights in zijn carrière.

Centrum ’t Open Hof bevindt zich op de Burgemeester Haspelslaan 129 in Amstelveen.

Het concert duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Voor meer informatie kijk op: www.tpodium.net