Lid Raad van Toezicht Sportbedrijf wordt directeur Sportbedrijf

Heleen Ketwich Verschuur, directeur van Museum van der Togt en lid van de Raad van Toezicht van het Amstelveense Sportbedrijf, wordt directeur van datzelfde Sportbedrijf. Zij neemt het stokje over van interim-directeur Peter Verdaasdonk die de functie waarnam nadat Dave Offenbach een jaar geleden zijn ontslag had ingediend. Laatstgenoemde liet zo’n puinhoop achter dat de gemeente Amstelveen moest bijspringen met 1,25 miljoen euro aan zogeheten frictiekosten.

Het persbericht van het Sportbedrijf meldt: “In goed overleg met Raad van Toezicht, management en ondernemingsraad van het Sportbedrijf en op basis van een zorgvuldig ontwikkelde profielschets zijn alle betrokkenen ervan overtuigd, dat Heleen van Ketwich Verschuur in deze functie succesvol zal verder bouwen aan het Sportbedrijf en de rol van sport en bewegen in het Amstelveense.”

Ketwich Verschuur bekleedde diverse managementrollen in de Nieuwe Kerk en Hermitage en is nu krap twee jaar actief als directeur van het Museum Jan van der Togt. Volgens het persbericht van het Sportbedrijf hanteert ze een participatieve en coachende stijl van leidinggeven en heeft een ruime ervaring opgebouwd in het werken in het publiek – private speelveld, het nemen van initiatieven, en het verkennen en ontwikkelen van commerciële kansen.

De nieuwe directeur van het Sportbedrijf zal 1 september 2018 aan de slag gaan.