Mokhtar Alkhanshali uit ‘De monnik van Mokka’ bij Venstra

Mokhtar Alkhanshali de hoofdpersoon uit Dave Eggers’ nieuwe en alom bejubelde boek De monnik van Mokka komt vrijdag 2 maart bij Libris Venstra op bezoek. Mokhtar, een man met een passie voor koffie, een man met een bijzonder verhaal wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn.

Het waargebeurde verhaal trekt de lezer mee in de ‘American Dream’ die de hoofdpersoon najaagt. Een droom over koffie, een boek vol prachtige verhalen over die donkerbruine warme drank. Een verhaal met een rol voor de koffiedynastie waar koffieleverancier van Venstra café, Boot, deel van uitmaakt. Geïnteresseerd? Kom en laat u vertellen over Jemen, over de oorlog en de geschiedenis van koffie. Daarna is er ruimte voor vragen. Vanzelfsprekend is er voor alle aanwezigen een goede kop Boot koffie.

De Monnik van Mokka  heeft al veel goede recensies gekregen. Volgens de Volkskrant weet Eggers van ‘de Jemenitische koffie een razend spannende oorlogsthriller te maken, laat dat maar aan Dave Eggers over’. Volgens Trouw ‘lijkt het misschien op een sprookje over koffie, maar het is veel meer een pleidooi voor compassie en een open samenleving waarin iedereen kansen krijgt. Het verhaal is verbijsterend en door Eggers vakkundig, met vaart en respect voor zijn voornaamste bron, Mokhtar Alkhanhsali, opgeschreven.’

Vrijdag 2 maart, aanvang 13.00 uur. Toegang: gratis. Aanmelden: info@venstra.nl