Musical ”You’re The Top” te zien in Schouwburg Amstelveen

De intieme musical You’re The Top brengt een wervelend beeld van de muziek en het levensverhaal van de legendarische songwriter Cole Porter, gespeeld door Paul Groot. De musical is op 31 maart om 20.00 uur te zien in Schouwburg Amstelveen.

Cole Porter behoort, samen met George Gershwin en Irving Berlin, tot allerbeste componisten van het Great American Songbook. Porter’s songs zijn hartstochtelijk, dan weer geniaal ondeugend en ze weerspiegelen zijn leven: opgewekt, wereldwijs, verlangend, elegant en de Top. Hij schreef 22 musicals en shows en 2.000 liedjes. Bovendien leidde hij een intrigerend dubbelleven met torenhoge toppen en diepe dalen. Porter is een inspirerend, rijk personage.

Hij was van rijke komaf, een hartstochtelijk feestganger, een homoseksueel die trouwde en een fervent wereldreiziger. Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs als I’ve Got You Under My Skin, Night And Day, Ev’ry Time We Say Goodbye Het was de glorietijd van de grote filmstudio’s. Porter schreef muziek voor theater en filmmusicals met Fred Astaire, zoals High Society, Night and Day en theatermusicals zoals Kiss Me, Kate. Het kon niet op.

De acht castleden, met Paul Groot als de excellente Cole Porter, Marjolein Keuning als zijn schatrijke, mondaine vrouw Linda, en Marcel Jonker als zijn boezemvriend Monty Woolley, spelen allemaal een belangrijke rol uit het leven van de extravagante songwriter. Dit, samen met een live orkest onder leiding van Ed Boekee voert het publiek zingend, dansend en acterend door het turbulente leven van de songwriter. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. Cole Porter is in zijn laatste levensfase. Hij verblijft in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders dan anders: er zijn geen gasten.

Voor de kaartverkoop kijk op: https://schouwburgamstelveen.nl/